top of page

Sporočilo z novinarske konference 10.10.2017


SPOROČILO ZA MEDIJE

Dr. Jože Podgoršek, Varuh odnosov v verigi preskrbe s hrano, sem imel v torek, 10.10.2017, tiskovno konferenco, na kateri sem predstavil svoje delo v letu 2017 s poudarkom na ugotovljenih novih pozitivnih praksah v verigi preskrbe s hrano in sumih nepoštenih praks ter nedovoljenih ravnanj.

Ponovno prosim vse vas, ki pomembno vplivate na oblikovanje javnega mnenja, da po svojih močeh in na pošten način še naprej promovirate lokalno pridelano in predelano hrano s slovenskim poreklom. Kajti, če bodo slovenski potrošniki iskali slovenske prehranske izdelke v naših trgovinah, potem je tudi vprašanje lastništva podjetij v verigi preskrbe s hrano manj pomembno kot je to sedaj.

Prav tako vas pozivam k informiranju vseh deležnikov v verigi preskrbe s hrano o možnosti sodelovanja v spletnem posvetovanju in posredovanju informacij o obstoju nepoštenih praks. Vse informacije o nepoštenih praksah bo zbrala Evropska komisija in bo s pomočjo le-teh ocenila nujnost in smotrnost morebitnih ukrepov za odpravo nepoštenih praks v verigi preskrbe s hrano na nivoju EU. Povezava do spletnega posvetovanja je objavljena na spletni strani varuha na naslovu: https://www.varuhverigehrane.si/single-post/2017/08/22/Sodelujte-v-raziskavi-Evropske-komisije-o-obstoju-nepo%C5%A1tenih-praks-v-verigi-preskrbe-s-hrano

Za vašo pripravljenost za promocijo slovenske verige preskrbe s hrano se vam že vnaprej najlepše zahvaljujem in se veselim ponovnega srečanja z vami, ki bo predvidoma sredi pomladi prihodnjega leta, prav tako pa lahko novice pridobite na naši spletni strani.

Dokument z novinarske konference lahko snamete TUKAJ (word dokument)

Dr. Jože Podgoršek, l.r.

Varuh odnosov v verigi preskrbe s hrano

bottom of page