top of page

Vabilo na novinarsko konferenco (PONOVEN SKLIC)


VABILO NA NOVINARSKO KONFERENCO VSEM MEDIJEM

(PONOVEN SKLIC ZARADI PREKLICA ZADNJE NOVINARSKE KONFERENCE)

Varuha odnosov v verigi preskrbe s hrano Veriga preskrbe s hrano v Sloveniji je živ sistem medsebojnih interakcij, dogovorov in poslovnih dogodkov. Temelji na odnosih med posameznimi partnerji in zato odnosi nedvomno odločilno vplivajo na trdnost in trajnost verige. Zaradi izrazite pogajalske premoči le nekaterih deležnikov v verigi se v medsebojnih odnosih pojavljajo nepoštene prakse in nedovoljena ravnanja, na katere pa prizadete stranke zaradi strahu pred izgubo posla le redko opozarjajo, pa še to z veliko previdnostjo.

V letu 2016 sem zasledil nove poskuse nepoštenih praks, nekatere od njih smo skupaj z drugimi inštitucijami uspeli spremeniti celo v primere dobrih poslovnih praks. Ostajajo pa nam težko rešljive uveljavljene poslovne navade, za katere sumimo, da gre za nepoštene prakse in nedovoljena ravnanja.

Svoje delo na mestu varuha odnosov v verigi preskrbe s hrano Vam želim predstaviti na novinarski konferenci. Predstavil Vam bom nove primere dobrih praks v medsebojnih odnosih in nekatere poskuse praks, ki jih opredeljujem kot nepoštene prakse in nedovoljena ravnanja. Kljub precej širokemu spektru že podanih informacij me še vedno presenetijo novi poskusi in nova dejstva. V tem letu se s sumi nepoštenih praks in nedovoljenih ravnanj ukvarja tudi Agencija RS za varstvo konkurence, sam sem skladno z zakonodajo dolžan prijaviti ugotovljene sume.

Novinarska konferenca bo potekala

v torek, 20. decembra 2016, ob 9.30 uri v prostorih Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano (sejna soba 535, V. nadstropje), Dunajska 22, Ljubljana.

Vljudno vabljeni!

Dr. Jože Podgoršek, l.r.

Varuh odnosov v verigi preskrbe s hrano

bottom of page