top of page

Vabilo na okroglo mizo na sejmu AGRA 2017


V celotni verigi preskrbe s hrano je v Sloveniji preko 90.000 delovnih mest. Zato nam ne more biti vseeno, kako močna, trdna in trajna je le-ta, prav tako tudi ne, kakšni odnosi se razvijajo v njej.

V Sloveniji imamo številne pozitivne prakse, ki jih posamezni partnerji razvijejo. Žal pa spoznavamo tudi sume nepoštenih praks in nedovoljenih ravnanj, ki jih na različne načine preprečujemo že več let. Skladno z Zakonom o kmetijstvu imamo v Sloveniji varuha odnosov v verigi preskrbe s hrano, katerega naloga je spremljati odnose v verigi preskrbe s hrano, promovirati pozitivne prakse in Javni agecniji RS za varstvo konkurence priglasiti sume nedovoljenih ravnanj. Javna agencija RS za varstvo konkurence priglašene sume nedovoljenih ravnanj obravnava skladno s svojimi pristojnostmi. Prve rezultate sektorske raziskave nam bodo predstavili na okrogli mizi na sejmu AGRA 2017.

Vabljeni na okroglo mizo z naslovom:

ALI JE PRIGLASITEV SUMOV NEPOŠTENIH PRAKS IN NEDOVOLJENIH RAVNANJ NA AGENCIJO RS ZA VARSTVO KONKURENCE UČINKOVIT UKREP?

v ponedeljek 28.08.2017 ob 9:30 uri na sejmu AGRA v dvorani 3.

Naslov: Pomurski sejem d.d., Cesta na stadion 2, 9250 Gornja Radgona.

Udeležba je brezplačna, prosim vas za potrditev udeležbe na e-naslov: joze.podgorsek@gov.si. Prosim vas, da vabilo posredujete tudi drugim morebiti zainteresiranim za ta dogodek. Vse podrobnosti so v pripetem vabilu: Vabilo na okroglo mizo AGRA 2017 Gornja Radgona.docx

bottom of page